RSS

Algunes recomanacions

01 gen.



Novel⋅les per a joves i adults a

http://www.l-h.cat/webs/especials/nadal/130750_1.aspx

Ales de foc i Ales negres.
Laura Gallego.
Novel•la fantàstica ambientada a un món medieval on la protagonista és un àngel
protectora de la princesa Marla. Després de ser traïda es desterrada a la presó de Gorlian i privada de les seves ales, haurà de fer front a la situació des d’un punt de vista molt humà. Ales negres és la segona part d’Ales de foc. Ahriel, l’àngel protectora torna a ser lliure, però de nou haurà de tornar a la temible presó de Gorlian per recuperar el que va deixar enrera. Amb aquesta darrera obra l’autora acaba la història ja que no té cap intenció de realitzar una saga.

Solituds de l’Anna.
Jordi Sierra i Fabra.
Publicació Alzira : Bromera, 2005
Un embaràs en plena adolescència aboca a l’Anna a una situació molt complicada en la seva vida ja que ha d’afrontar el problema en solitud davant la incomprensió dels seus pares i la inconsciència del seu xicot. La seva germana, la Victòria, s’adonarà com l’embaràs de l’Anna no ha estat causat només per no utilitzar la protecció necessària sinó per una sèrie de fatals fets que faran reflexionar als lectors.

Brisingr (Eragon 3).
Christopher Paolini. Barcelona: Roca Juvenil, 2008.
Veure imatge de Brisingr (Eragon 3) (nova finestra)
Juraments que són qüestionats… lleialtats que es posen a prova… Després de la colosal i temible batalla de les Planes Ardents que va enfrontar per primera vegada les forces rebels dels vardens i les de Galbatorix, Eragon i Saphira s’adonen que encara no són prou forts: les seves vides han estat a les mans d’un nou i inesperat enemic que els ha perdonat a l’últim moment.Eragon vol prosseguir el seu entrenament, però la seva intenció es veu frustrada per una teranyina de promeses i juraments antics..

El arte de perder.
Lola Beccaria.
Barcelona : Planeta, 2009
Sara té una particular visió de l’amor. Un dia rep un correu de l’Enzo i creu veure en ell, l’home que pot complir les seves altíssimes expectatives. Després d’un llarg intercanvi d’e-mails, la Sara es desil•lusiona davant l’incomprensible comportament de l’Enzo però un fet casual i imprevist ens portarà al desenllaç d’aquesta singular història.

Curso de vuelo para constructores de sueños.
Marta Ligioiz.
Veure imatge de Curso de vuelo para constructores de sueños (nova finestra)
Barcelona: RBA, 2009.
“Una fábula sobre la superación personal en tiempos difíciles”. Esta es la historia de Inés, una mujer que se siente perdida y sola. Un día, en la biblioteca, se tropieza con un extraño libro que parece conocerla desde hace mucho tiempo… La protagonista se adentra en una nueva aventura que rozará la línea entre lo real y lo mágico, descubriendo que ambos mundos están unidos, y comenzará a salir de su depresión, a aprender a vivir paso a paso, a enfrentarse a sus miedos, hasta lograr encontrar su propia fuerza, su esencia y su magia.

El tesoro.
Iris Johansen.
Barcelona: Valery, 2009.
Ella había sido esclava en un harén… Él un sicario arrepentido… Una trepidante aventura que les llevará a encontrar el objeto religioso más poderoso de todos los tiempos… El Tesoro marca la vuelta de su autora, Iris Johansen, al romance histórico tras más de una década; una chispeante novela de pasión y aventura exótica protagonizada por dos extraños e inolvidables cazadores de tesoros en un peligroso viaje al corazón de uno de los misterios de la historia más cautivadores y aún por resolver.

Vint-i-vuit contes.
Manuel de Pedrolo.
Barcelona: Edicions 62, 2009
Amb aquesta antologia a cura de Jordi Coca volem despertar novament l’interès majoritari per un dels nostres grans narradors. Cal valorar els seus contes no només com una crònica de la resistència i d’uns temps difícils, sinó també com un autèntic microcosmos pedrolià, com unes peces esplèndides que tracten temes tan eterns i universals com la lluita per la llibertat, la incomunicació, la rebel•lió existencial o l’acarament amb l’absurd en el cor mateix de la vida..

Algo más oscuro que la noche.
Thomas Glavinic.
Que passaria si un dia et lleves i no hi ha ningú al teu voltant? Ni els teus amics, ni els teus éssers estimats. Passeges per la ciutat on vius i tot continua igual: els mateixos carrers, les mateixes cases, les mateixes botigues… però sense cap rastre de vida humana. Aquesta inquietant situació és la que li toca viure a Jonas a la ciutat de Viena. És l’únic supervivent d’una catàstrofe? Ha marxat tothom a altres ciutats? Hi ha més gent a la ciutat o són només males passades de la seva imaginació?.

Marcada (La casa de la noche, 1).
P. C. Cast.
Veure imatge de Marcada (La casa de la noche, 1) (nova finestra)
Els vampirs estan de moda, i les històries d’amor amb vampirs de per mig encara més. Per aquest motiu us volem recomanar Marcada el primer volum de la sèrie La casa de la noche. Després de ser marcada, Zoey s’uneix a l’escola “La casa de la noche” on s’entrenarà per convertir-se en un vampir adult. Haurà de fer front al grup d’elit de l’escola, que està abusant dels seus poders, amb l’ajuda dels seus “nous amics”. Romanç, aventures, una trama que enganxa i vampirs!.

La soletat del llibreter.
Miquel Vicens Escandell.
Palma de Mallorca: El Tall, 2009
La ciutat està trasbalsada. De matinada s’ha pres foc una llibreria de referència al carrer de Sant Miquel i d’entre les runes bestreuen el cos sense vida del seu propietari, un antic lluitador antifranquista. Tanmateix l’informe forense certificarà allò que es preveia, que el llibreter ja era mort quan es declarà l’incendi. L’han assassinat..

Perro vagabundo busca a quién morder.
Julián Ibáñez.
Barcelona: Alrevés, 2009
Un policía sin nombre, un tipo indolente, ejerce en el Grupo de Extranjería de la comisaría del puerto de Bilbao. Durante un turno de noche, el Comisario le encarga indagar el paradero de una niña de catorce años, de una familia muy acomodada de Getxo.
Nuestro protagonista descubre, sorprendido, que el padre es un antiguo delincuente, con un par de largas temporadas de trena. El desconcierto de nuestro hombre es ahora total: la madre resulta ser una mujer dulce y exquisita, en contraste absoluto, e inexplicable, con el expresidiario. Superado su desconcierto, nuestro protagonista se enamora de ella. De madrugada llega a comisaría un mensaje de los padres de la niña: ésta ha aparecido sana y salva. Pero nada es lo que parece…

50 poemes per dir dalt de la cadira.
Veure imatge de 50 poemes per dir dalt de la cadira (nova finestra)
50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira, un recull de les composicions i les cançons que han marcat els nostres Nadals. El volum és ideal perquè petits i grans aprenguin a recitar junts. Inclou nadales tradicionals, poemes breus i obres clàssiques de Jacint Verdaguer, Salvat – Parapeti o Guerau de Liost, entre d’altres. El recull ha estat elaborat per Jaume Subirana, escriptor i professor universitari, autor d’altres reconegudes antologies.

Dewey: el gatet de biblioteca que ha commogut el món.
Vicki Myron.
Veure imatge de Dewey: el gatet de biblioteca que ha commogut el món (nova finestra)

Badalona: Ara Llibres, 2009.
Una gèlida nit de gener de 1988, la Vicki troba un gatet abandonat a la bústia de retorn de llibres de la biblioteca pública Spencer, a l’estat d’Iowa, on treballa. Aviat la gent de la biblioteca descobreix que en Dewey no és un gat qualsevol, sinó que es tracta d’un ésser especial que transformarà la vida de tots els que l’envolten.

 
Deixa un comentari

Publicat per a 1 gener 2010 in Inici

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari