RSS

La iniciativa popular per salvar el Llibre Gegant de Contes pren volada

19 abr.

Il·lustradors i ciutadans se supen a aquest projecte alternatiu sorgit de les xarxes socials

La iniciativa popular sorgida de les xarxes socials per salvar el Llibre Gegant de Contes, que enguany ha caigut del programa d’actes per desacord entre els seus organitzadors, està prenent cada cop més volada. El seu promotor és Santi Clavell, un artista mataroní que ha participat en nombroses edicions anterior com a il·lustrador dels contes i escrits dels nens i nenes mataronins. “En assabentar-me que no es feia aquest any, vaig decidir que el diumenge 22 em plantaria a la plaça de Santa Anna amb els meus estris de dibuix”, explica Clavell. Ho va anunciar al seu perfil de Facebook, convidant artistes i ciutadans a sumar-s’hi. La resposta ha estat “molt positiva”, segons Clavell, que creu que aquest any podran “salvar l’acte”.

Llibre gegant de contes || Foto: http://www.totmataro.cat

L’acte alternatiu encara està prenent forma i no se sap a quanta gent involucrarà, però en qüestió de molts pocs dies ha anat prenent una dimensió més gran de l’esperada. Per això els seus organitzadors han establert contactes a l’IMAC per comptar amb la seva col·laboració en temes d’infraestructura i material. Antoni Blanch, que també s’ha sumat a la causa, s’ha reunit aquest dimecres amb el director de l’institut municipal, Josep Maria Torrent. “Els hem demanat material per poder fer l’acte, com ara taules, cadires, els Llibre Gegants antics o un punt de corrent, i ens han dit que no hi havia cap problema”, ha explicat Blanch. Amb el suport de l’IMAC, així com amb la col·laboració ciutadana i d’algunes empreses i botigues de la ciutat –Can Boter, per exemple, aportarà les cartolines-  sembla que l’acte tirarà endavant. “Ho haurem salvat aquest any, a veure si de cara al vinent els agents implicats en la seva organització poden dialogar i arribar a un acord”, destaca Blanch.

Santi Clavell, per la seva banda, destaca que aquesta és “una iniciativa completament popular”, que no té “cap voluntat d’entrar en una disputa política”, en referència als desacords entre els organitzadors. “L’objectiu és que enguany es pugui fer el Llibre Gegant d’una o altra manera”, afegeix. Aquest dijous els organitzadors tenen previst tornar a reunir-se per seguir treballant en l’acte, convocat per diumenge a les 12 del migdia a la plaça de Santa Anna.

Publicat per: Capgros.com.

Article sencer: http://www.capgros.com/noticies/detall.asp?id_noticia_portal=30167&sec=194&portada=1

 
Deixa un comentari

Publicat per a 19 Abril 2012 in Inici, Notícies

 

Deixa un comentari